Львів'янин розповів, як убивав беркутівців на Майдані

Львів'янин розповів, як убивав беркутівців на Майдані

Ілюстрація / Фото: Getty Images

Він створював видимість, що активістів зі зброєю багато.

Першими убитими 20 лютого 2014 року, в день розстрілу протестувальників на Інститутській, були не активісти Майдану, а бійці "Беркута".

Львів'янин Іван Бубенчик стверджує, що нібито вбивав беркутівців, - пише birdinflight.com.

Чоловік згадує, що молився, що на Майдані з'явилися автомати. За його словами, під ранок 20 лютого нібито приїхав хлопець, приніс автомат Калашникова в сумці з-під тенісної ракетки і сімдесят п'ять патронів.

"Стріляв я з найдальшого від Майдану вікна за колонами, на третьому поверсі. Звідти чітко були видні міліціонери зі щитами у Стелли. Я обирав тих, хто командував. Відстань дуже невелика, тому на двох командирів потрібні були тільки два постріли.

Стріляти навчився під час служби в Радянській армії. Пройшов навчання в школі військової розвідки. Готувалися проводити операції в Афганістані та інших гарячих точках. Кажуть, що я вбив їх у потилицю, і це правда. Так вийшло, що вони стояли до мене спиною. У мене не було можливості чекати, поки вони розвернуться. Решти мені не треба було вбивати, тільки поранити в ноги", - згадує чоловік.

Він стверджує, що стріляв, створюючи видимість, начебто у активістів є двадцять-сорок автоматів.

"Це був важкий момент, оскільки я розумів, що міг зупинити розстріл хлопців. Різні люди на Майдані — не буду казати хто, але люди зі статусами — обіцяли мені, що патрони будуть. Я вірив, бігав з місця на місце... Найважкі хвилини у моєму житті, повна безпорадність. Кажуть, що на Майдані було багато зброї. Але це неправда. Інакше ніхто б не дав можливості розстрілювати наших хлопців. З моєї сотні на Інститутській загинули Ігор Сердюк і Богдан Вайда", - розповів активіст.

"Мої жертви — це злочинці, вороги. Я повинен говорити, щоб інші люди знали, як чинити з ворогами", - резюмував він.

Зауважимо, що цим подіям присвячено фільм української студії громадського кіно BABYLON'13 під назвою "Бранці".

Нагадаємо, що в п'ятницю, 5 лютого, СБУ і Генпрокуратура ідентифікували вогнепальну зброю, з якої вбивали активістів Майдану. Генеральний прокурор Віктор Шокін зазначив, що слідством доведено "повністю і беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців". Він пообіцяв найближчим часом повідомити, в яких конкретно випадках вона використовувалася.

Генпрокуратура відзвітувала про розслідування подій 18 лютого 2014 року

Генпрокуратура відзвітувала про розслідування  подій 18 лютого 2014 року

Повʼязані теми:

Наступна публікація