Львів'янина засудили на три роки за проросійську пропаганду в Інтернеті

Львів'янина засудили на три роки за проросійську пропаганду в Інтернеті

Львів'янина засудили на три роки за проросійську пропаганду в Інтернеті

Фото: Прес-служба СБУ

Чоловік закликав до насильницької зміни або повалення конституційного ладу та захопленню державної влади.

На Львівщині до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка за агітацію сепаратизму в Інтернеті.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Львів'янин підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України.

"У себе вдома через соціальну інтернет-мережу "Вконтакті", з травня 2014 року по березень 2015 проводив незаконну агітаційну роботу серед користувачів Інтернету", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що він розповсюджував на своїй сторінці статті (пости) із закликами до насильницької зміни або повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також до змін меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Його дії було кваліфіковано за статтями "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" та "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

"Відтак, за результатами розгляду вказаного кримінального провадження, 4 листопада поточного року вироком Франківського районного суду м. Львова вищезгаданого громадянина визнано винним в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі із відстрочкою виконання покарання строком 3 роки", – додали у прокуратурі.

Нагадаємо, у Дніпрі затримали прокремлівську пропагандистку та адміністратора сепаратистських груп у соцмережах. У 2014 році 30-річна жінка через Інтернет познайомилася з представниками спецслужб РФ та погодилася розповсюджувати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабліках та стала адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості.

Повʼязані теми:

Наступна публікація