Комунальне рабство. Львів'янку потягнули до суду через борг за ледь теплі батареї

Комунальне рабство. Львів'янку потягнули до суду через борг за ледь теплі батареї

Фото: УНІАН

Жінка вже протягом 26 років має ледь-ледь теплі батареї в хаті.

Людмила Іванівна 35 років працювала прибиральницею на державу, однак вже роками ці руки не можуть намацати в її оселі довгоочікуваного тепла на зиму. Про це йдеться в програмі "Гроші".

За словами Людмили Іванівни, батареї в її хаті ледь-ледь теплі вже 26 років. 

Її діти вже давно працюють за кордоном, тому Людмила Іванівна звернулася по допомогу до комунальників. Але замість теплого навідування її очікував холодний візит комісії. Побувши у хаті декілька хвилин ті заявили, що "все нормально".

Найбільше дивує те, що, попри відсутність тепла в батареях, у теплоенерго філігранно стежать за тим, щоб в пошті Людмили Іванівни опинилася квитанція за тепло.

Як розповіла жінка, квитанції вона оплачує справно, однак їй приходять занадто великі суми за опалення.

"Я не знаю, за що я плачу, і як я взагалі плачу, якщо я не маю опалення?" - каже вона.

Людмилі Іванівні залишилося два роки до пенсії. Вона постійно шукає роботу, однак не може її знайти, тож і борг за відсутнє опалення набіг непосильний для прибиральниці.

За словами жінки, їй виписали борг у розмірі 35 тисяч гривень.

Людмила Іванівна також розповіла, що спочатку вона понадіялася на державу. Їй обіцяли виділити субсидію, однак обдурили. Зрештою, у Львівтеплоенерго подали до суду на одиначку, аби тільки виплатила борг.

Людмила Іванівна досі обожнює свої старі светри, бо вони, як ніхто, безперебійно гріють в такій холодній квартирі. Схоже, на львів'янку чекають ще одні холодні ночі, але, через підняття цін на комуналку, ще дорожчі, ніж були колись.

Комунальне рабство: чому українці змушені платити за комуналку втричі дорожче

Комунальне рабство: чому українці змушені платити за комуналку втричі дорожче

Повʼязані теми:

Наступна публікація