Тонни львівського сміття відвозитимуть на полігон у Миколаєві

Тонни львівського сміття відвозитимуть на полігон у Миколаєві

Фото: УНІАН

Відповідне розпорядження підписав миколаївський мер Сенкевич.

Миколаївський міський полігон буде тимчасово приймати сміття зі Львова.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook Олександр Сєнкевич.

"10 вересня 2016 року я підписав розпорядження "Про захоронення ТПВ на Миколаївському міському полігоні", згідно з яким КП "Миколаївкомунтранс" доручено тимчасово приймати ТПВ, що надходять з м. Львова, на Миколаївський міський полігон для подальшого захоронення за тарифами, встановленими пп. 2.1 п. 2 рішення виконкому міської ради від 27.03.2015 № 184 "Про коригування тарифів на послуги із захоронення, перевезення та вивезення ТПВ для споживачів м. Миколаєва", - написав він.

За словами Сєнкевича, збільшення кількості сміття на полігоні ніяк не впливає на екологічну ситуацію в місті.

"Нині до кінця не вирішена ситуація з Грибовицьким звалищем. Я вважаю, це правильно, що міста України допомагають Львову з утилізацією твердих побутових відходів", - додав він.

Нагадаємо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.

Повʼязані теми:

Наступна публікація