Люстрований екс-прокурор Одещини Стоянов намагається поновитися на посаді через суд

Люстрований екс-прокурор Одещини Стоянов намагається поновитися на посаді через суд

Фото: Микола Стоянов / Facebook

Він вимагає визнати недійсним наказ про його звільнення.

Колишній прокурор Одеської області Микола Стоянов подав позов до суду до Генеральної прокуратури України з вимогою поновити його на посаді.

У четвер, 7 липня, в Одеському окружному адміністративному суді відбулося перше засідання з цієї справи, повідомляє Укрінформ.

Звільнений з органів прокуратури згідно з вимогами закону "Про очищення влади", Стоянов просить суд визнати недійсним відповідний наказ в. о. генпрокурора Юрія Севрука. На думку захисту Стоянова, підставою для цього є ухвала Вищого адміністративного суду України від 18 травня 2016 року.

Юрій Стоянов звільнений із посади і не працюватиме більше в органах прокуратури

Юрій Стоянов звільнений із посади і не працюватиме більше в органах прокуратури

Нагадаємо, що Микола Стоянов вже був прокурором Одеської області. Його призначив на цю посаду у травні 2014 року тодішній генпрокурор Олег Махніцький. Наступний генпрокурор Віталій Ярема звільнив Стоянова з посади прокурора Одеської області. Проте пізніше Стоянова поновив на посаді суд.

В Одесі відбулись протести проти призначення Стоянова. Активісти закидають прокурору, який очолював прокуратуру сусідньої Миколаївщини за часів Януковича, корупцію та підтримку сепаратизму. Врешті 15 травня 2016 року в. о. генпрокурора Юрій Севрук після звернення президента України Петра Порошенка звільнив Стоянова з органів прокуратури.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація