Марченко відповів на звинувачення Чорновол в лобіюванні інтересів деяких виробників

Марченко відповів на звинувачення Чорновол в лобіюванні інтересів деяких виробників

На думку Чорновол, очолюваний Марченком Центр не повинен мати функції контролю якості продуктів.

Очільник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України Дмитро Марченко відповів на звинувачення нардепа Тетяни Чорновол в лобіюванні інтересів певних виробників.

"Мені Тетяну Чорновол чисто по-людськи шкода. Вона начебто така непогана жінка, а їй увіллють в вуха якусь маячню, вона її перед усією країною заявить, а потім відмовляється", - пояснив Марченко в інтерв'ю ТСН.ua.

На заяву нардепа, що Центр не повинен мати функції контролю якості продуктів, Марченко відповів:

"Звичайно. Все просто. Є ж Свірко та інші люди, які сидять над цим ринком і домовляються з виробниками. Раніше це було робити легко, а тепер складно".

За його словами, раніше закупівлі проводилися за технічним описом, а зараз - за технічними умовами (ТУ).

"Технічний опис - це інформація на одній сторінці, а техумови - це пачка документів з усіма показниками, аж до того, що липучка повинна тисячу разів відпрацювати. Якщо робити все згідно ТУ, то виробнику складно вміститися в низьку суму, адже підвищується собівартість", - наголосив Марченко.

Повну версію інтерв'ю читайте за посиланням на ТСН.ua.

Нагадаємо, що Марченко заявив, що в Україні фальсифікація перевірок харчування військових триває роками, ще з часів Януковича. За його словами, про такі перевірки або заздалегідь попереджають, або підкладають продукти, або ж фальсифікують результати перевірки. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація