Марина Порошенко запросила на каву хворого на ДЦП, якого виставили зі львівського ресторану

Марина Порошенко запросила на каву хворого на ДЦП, якого виставили зі львівського ресторану

Фото: УНІАН

Перша леді підтримала суспільне обурення через ставлення до людей з обмеженими можливостями.

Дружина президента України Марина Порошенко обурена випадком у ресторані Львова, у якому зневажливо поставились до людини з діагнозом ДЦП.

Перша леді записала звернення до українців, у якому висловила свою підтримку суспільному обуренню та нагадала, що від прикрих випадків не застрахований ніхто.

"Я цілком підтримую хвилю обурення українців щодо ситуації, яка сталася з хворим на ДЦП Романом Кисляком. Твердо переконана, що подібний вчинок стосовно людини з інвалідністю є щонайменше безбожністю. Адже рівноправне ставлення один до одного робить нас людьми та єдиним непереможним народом. І якщо хтось вважає, що має право на зверхність до людей з обмеженими можливостями, то хочу нагадати, що кожен з нас знаходиться від потенційної інвалідності на відстані аварії. дорогий Романе, дякую тобі за твоє велике серце, наповнене добром, людяністю, вмінням прощати і допомагати іншим. А ще, буду рада зустрітися з тобою за філіжанкою кави", - сказала Порошенко.

Днями у Львові вибухнув скандал, який сколихнув усю країну, викликавши обурення у громадськості. Відомого переселенця з Донбасу Романа Кисляка з ДЦП вигнали зі львівського ресторану "Vapiano Lviv" за те, що він видався підозрілим. Заклад приніс свої вибачення Романові, але користувачі соцмереж поширили заклики не відвідувати цей ресторан через те, що той став місцем дискримінації людини з ДЦП.

В усьому цивілізованому світі ставлення до людей з інвалідністю шанобливе - їх всіляко інтегрують у всі суспільні процеси, аби ті не почувалися кинутими напризволяще: "Як у світі ставляться до людей з обмеженими можливостями. 10 історій, що надихають" 

Марина Порошенко підтримала Романа Кисляка, якого виштовхали з львівського ресторану

Марина Порошенко підтримала Романа Кисляка, якого виштовхали з львівського ресторану

Повʼязані теми:

Наступна публікація