Маріуполь в очікуванні штурму: під містом димить лісопосадка, а війська РФ стягують "Гради"

Маріуполь в очікуванні штурму: під містом димить лісопосадка, а війська РФ стягують "Гради"

У Маріуполі не вірять у перемир'я та готуються до штурму / Фото: zernyatko.te.ua

Біля міста зосереджено щонайменше два танкові полки російських військ.

У вівторок, 9 вересня, біля Маріуполя не стріляли, проте розвідники доповідають, що російські війська підтягують сили, а також бронетехніку і "Гради" до околиць міста.

Як повідомив кореспондент ТСН.ua, у Маріуполі ніхто не вірить у перемир'я, всі готуються до штурму. Навколо міста копають окопи.

Біля Маріуполя для оборони міста зосереджено велике угруповання українських військових.

Водночас інформація про те, що бойовики, користуючись перемир'ям, тікають з-під Маріуполя не підтверджується. Це, ймовірно, могли бути лише поодинокі випадки. Масової втечі не спостергіється, а російські війська продовжують стояти на своїх позиціях.

Наразі немає точної інформації про чисельність зосереджених біля Маріуполя сил супротивника. Проте повідомлялося про щонайменше два танкові полки російських військ, які брали активну участь у нещодавних обстрілах міста. У місцях атак, де бійці АТО тримали оборону, лишилися лише вигорілі ділянки лісопосадки. Пожежа не згасла й досі і місцями лісопосадка димить.

Водночас сам Маріуполь лишається українським. Усе місто завішане українськими прапорами, які ніхто не поривається знімати, та розфарбоване у синьо-жовті кольори. Жителі міста мають високий патріотичний дух, розуміють, що вони є українці, та готуються захищатися від російської агресії.

Нагадаємо, що під час візиту Порошенка у Маріуполь, бойовики обстріляли блокпости. Вони почали стріляти одразу після того, як дізналися, що їде президент.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація