Маріуполь захищає танкіст, якого бойовики прозвали "чорною смертю"

Два танки він вразив у танковій дуелі.

Навідник-оператор танка Т-64Б сержант Леонід Суханський знищив п'ять ворожих танків типу Т-72 та Т-64. Нагадаємо, що раніше український танковий ас під Донецьким аеропортом розстріляв бойовиків на максимальній швидкості

Про це прес-центр АТО розповів у Facebook.

При цьому, три з них він вразив під час підготовки до атаки противника на українські війська, а два - у танковій дуелі. А ще до заслуг воїна-танкіста можна віднести ліквідацію не менше двох РСЗВ "Град" та близько чотирьох гармат противника.

Останні три місяці сорокасемирічний військовослужбовець 17-ї окремої танкової бригади перебуває на передовій сил антитерористичної операції під Маріуполем, захищаючи разом з іншими українськими воїнами стратегічно важливий об'єкт.

Позивний Леоніда Суханського - "Трищітка" через вміння точно наводити гармату на ціль та швидко готуватися до наступного пострілу. А ось вороги вже охрестили українського воїна не інакше, як "чорна смерть". Танк же Леонід з членами свого екіпажу назвали пафосно - "Непереможний". Адже, за три місяці захисту Маріуполя жодного разу ворог не влучив в броню. Проросійські бойовики панічно бояться кожного виходу цього непереможного екіпажу на рубіж відкриття вогню.

За словами заступника командира підрозділу, де служить герой-танкіст, майора Віктора Пізенціалі товариші по зброї називають його "винищувачем танків". 

Нагадаємо, що раніше герой із 51-ї бригади підбив російський Т-72, а інші два заманив в болото

Post by Прес-центр АТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація