Маріупольці не поспішають покидати оточене російськими військами місто

Маріупольці не поспішають покидати оточене російськими військами місто

У маріупольців є надія, що війни в їхньому місті не буде.

Мешканці міста сподіваються, що конфлікт омине їх стороною

Багато хто з жителів Маріуполя не хоче покидати оселю в надії, що конфлікт таки омине їх стороною. Потяги, хоч і йдуть із міста переповнені, та здебільшого, це пасажири, які хочуть виїхати безпосередньо з Донецька. А ось із цього міста вже виїжджають навіть ті, хто був налаштований до останнього чекати затишшя. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Олена з Макіївки довго не могла вмовити маму виїхати. Наважилися, лише коли війна дісталася сусіднього району. На потяг вже їхали під кулями.

"Виїжджали під бомбардуваннями, ми навіть таксі не могли викликати, бо почали бомбити, ми не могли вийти з квартири", - розповідає Олена. 

"Не могли з квартири вийти, сиділи в туалеті, поки сильно бомбили. Дуже важко, дітки, я війну з німцями пройшла, але такого страху не було", - розповідає її мама.

До останнього чекають і маріупольці. Хоч потяг з міста переповнений, багато хто лишається. Попри тривожні сигнали, самі мешканці вже встигли звикнути до мирного життя.

Із зони АТО до Києва можна виїхати трьома потягами – з Дружківки, Константинівки та Маріуполя. Як правило, потяги ходять за розкладом, у разі небезпеки зупиняють.

Біля пункту реєстрації переселенців на київському вокзалі черги. Здебільшого тут ті, хто вже місяць-другий живе у Києві - вони встигли витратити останні запаси. Олена - викладач з Луганська, зарплату не отримала, у фонді зайнятості теж відмовили, бо офіційно- працевлаштована.

Саме через брак коштів деякі переселенці повертаються додому, назад, у зону конфлікту. Касири кажуть, що частина місць уже розпродана.

Багато мешканців Маріуполя не хоче покидати оселю

Багато мешканців Маріуполя не хоче покидати оселю

Повʼязані теми:

Наступна публікація