Марш рівності у Києві. Нацполіція підбила підсумки проведення акції

Марш рівності у Києві. Нацполіція підбила підсумки проведення акції

Фото: Reuters

За словами Хатії Деканоідзе, було затримано 57 осіб. 

На Марші рівності у Києві було затримано та доправлено до райвідділків поліції 57 осіб за порушення правопорядку, складено 10 протоколів про адмінпорушення.

Про це на брифінгу 12 червня за підсумками роботи поліції під час акції у центрі Києва повідомила керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе.

За її словами, люди, яких було затримано, були опитані, з ними провели роз'яснювальну роботу, частину з них вже відпустили.

"Було кілька провокаційно-налаштованих груп, з якими поліція проводила бесіди та профілактичну роботу. Також було кілька повідомлень на лінію "102", одне з них про замінування - ще вранці", - зазначила глава Нацполіції.

За повідомленням Деканоідзе, участь у марші взяли близько 1500 осіб. "Для охорони порядку було залучено близько 5.5 тис. поліцейських та 1200 бійців Нацгвардії, було встановлено фільтраційні пункти та запроваджено огляд документів", - зазначила Деканоідзе.

"Наразі демонстранти розійшлися, поліція продовжує патрулювати вулиці міста", - додала вона і нагадала, що посилені заходи безпеки триватимуть, оскільки ввечері у Києві транслюватимуть матч збірної України та Німеччини в рамках Євро-2016.

Повʼязані теми:

Наступна публікація