Маршрутник Тімонін із Дніпра зізнався, що хотів переїхати вбивцю поліцейських

Маршрутник Тімонін із Дніпра зізнався, що хотів переїхати вбивцю поліцейських

Фото: УНІАН

Герой каже, що якби мав пістолет, без вагань стріляв би в Пугачова.

Підозрюваного у вбивстві двох патрульних у Дніпрі Олександра Пугачова виписали з лікарні та під конвоєм доправили до медчастини слідчого ізолятора. Тим часом водій маршрутки Валерій Тімонін, що самотужки намагався зупинити вбивцю патрульних у Дніпрі, розповів усе, що бачив того дня, та спростував усі конспірологічні версії щодо недільної трагедії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тімонін мешкає з дружиною, молодшою донькою, двома собаками та трьома котами на околиці Дніпра. На ногах із 4:00 ранку, встає вдосвіта без будильника. Каже, в неділю приїхав на автовокзал за годину до свого рейсу на Червоноглазівку, сидів за кермом і чекав пасажирів. Каже, побачив "Сітроен" і патрульну машину одразу, як ті заїхали. "Я ще про себе подумав: о, щось порушив, зараз хлопець писатиме протокол", - пригадує водій маршрутки.

Водій, який блокував авто Пугачова, розповів подробиці вбивства патрульних

Водій, який блокував авто Пугачова, розповів подробиці вбивства патрульних

Каже, все відбувалося за лічені метри від нього. Патрульна розмовляла з водієм іншої маршрутки, патрульний дивився документи порушника. Довкола ходили люди. Тімонін нахилився поставити мобільний на зарядку, як раптом почув хлопок. "Дивлюся: він стріляє в дівчину та витягнув хлопця з-за керма та холоднокровно вистрілив двічі в нього, який уже лежав. А дівчина схопила пістолет і почала бігти. А він іще навприсядки вистрілив у неї двічі", - розповів свідок.

Далі нападник вже з двома пістолетами побіг до свого "Сітроена". Що треба діяти – не сумнівався ані миті. Зізнається, що його донька та онук віком такі ж, як загиблі патрульні, тож страху не відчував. "Злість кипіла та сльози душили, розумієте? Тому що неможна в людини забирати життя", - каже він.

Тімонін власним бусом заблокував "Сітроен". Бити машиною іномарку не наважився. Зізнається, що просто не мав коштів відновлювати автомобіль господаря-перевізника. "Я розраховував, що він побіжить від машини, ось тоді я би його точно горнув би. Я би його вже не пошкодував, навіть оком не моргнув би, хоча я навіть, вибачте, тварину не можу збити, курку", - зізнається водій. Але далі спрацював інстинкт самозбереження, коли побачив, як кулі летять просто у нього. "Він кричав: від'їдь, гаде, я тебе пристрелю! І почав стріляти. Куля одна пройшла там, де моторчик склоочисника – на рівні мого живота", - пригадує маршрутник.

Попри небезпеку, він кинувся переслідувати "Сітроен", але іномарка збила шлагбаум та втекла тротуарами. Тімонін переконує, що нападник був один. Каже, те, що на відео здається появою кепки, насправді є зачіскою з обручем. "В нього волосся було довге, розумієте? Воно в нього ось так на обличчя", - каже Тімонін.

Чоловік спершу не розповідав дружині про події на автостанції, щоб не хвилювати. Вона все побачила по телевізору та насварила, що Валерій не беріг себе. Той зізнається, що патронів до нагородного пістолета ще не придбав. Але якби зброя була в нього під час трагедії, діяв би інакше. "Я би сто відсотків стріляв", - твердить маршрутник.

Пасажири його маршрутки нахвалюють водія за вчинок, а тітоньки на базарі навіть просили сфотографуватися, каже Тімонін. До такої уваги людей чоловік звикнути не може. "Який я герой?! Я звичайний водій", - каже він. А прострелену маршрутку ремонтує власним коштом, бо відмовився від допомоги, яку пропонували небайдужі містяни. Каже, сам заробить на життя. Зізнався лише про дві свої мрії: закінчити ремонт будинку та щоб таких трагедій більше не було.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація