Масове отруєння алкоголем на Запоріжжі: у постраждалих не згортається кров

Масове отруєння алкоголем на Запоріжжі: у постраждалих не згортається кров

Фото: pixabay.com

Лише минулої доби до лікарні госпіталізували одразу вісьмох мешканців із отруєнням сурогатом.

Хвиля отруєння сурогатним алкоголем дісталася Запорізької області.

Про це із посиланням на головного позаштатного токсиколога Департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА Сергія Станевського пише УНІАН.

"Усього за останній місяць зафіксовано 34 подібні випадки в різних районах області", - розповів він.

Як зазначив медик, перше звернення у зв'язку з отруєнням алкоголем із подібними симптомами було зафіксовано на початку вересня, а перший масовий випадок отруєння сурогатом – 6 жовтня у Вільнянському районі Запорізької області.

За словами Станевського, джерело отруєння поки не виявлено. За попередніми даними, додав він, це технічний спирт або харчовий спирт дуже низької якості.

"Більшість вказує на придбання алкогольних напоїв у стихійних місцях торгівлі чи знайомі порадили. Однозначно це – нова суміш, яка негативно впливає на організм і викликає побічні ефекти у вигляді порушення зсідання крові", - пояснив медик.

Також Станевський наголосив, що наразі постраждалі від отруєння перебувають у стані середньої тяжкості.

"Життю на сьогодні нічого не загрожує. З'явилися нові ознаки – тривалі кровотечі з маленьких поранень, але ця проблема вирішується", – повідомив фахівець.

Своєю чергою, за даними поліції Запорізької області, 06 жовтня о 18:45 до Вільнянської районної лікарні із отруєнням сурогатом були госпіталізовані вісім мешканців району, серед яких п'ятеро – жителі села Матвіївка, двоє – села Українка та мешканець Вільнянська.

"Встановлено, що всі вони придбали "горілку" у мешканця вулиці Садової в селі Матвіївка. За попередньою інформацією, як "оковиту" той продавав розведений водою неякісний спирт. Вилучений сурогат направлено на експертизу", - додали у поліції.

Нагадаємо, в Україні продовжує зростати кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем. За даними Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, станом на цей момент підтверджено 53 летальних випадки внаслідок вживання підробленої горілки.

Організатора виробництва фальсифікованого алкоголю та його спільників затримали минулого тижня. Вони тоннами виробляли спиртні напої, використовуючи завезений із Росії технічний спирт. Головному підозрюваному обрали запобіжний захід таємно, не розкриваючи його особи, аби не нашкодити слідству виявляти спільників злочинця.

Як уже повідомлялося, хвиля смертельних отруєнь від фальсифікованої горілки, яка стартувала з Харківської області, прокотилася п'ятьма областями. Відрізнити смертельну горілку на око чи смак неможливо, тому найголовніше - правильно діяти в разі появи симптомів отруєння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація