Масове отруєння горілкою: на Запоріжжі з'явилась перша жертва сурогатного алкоголю

Масове отруєння горілкою: на Запоріжжі з'явилась перша жертва сурогатного алкоголю

Фото: pixabay.com

В Україні зросла кількість жертв горілки-вбивці.

У Запорізькій області помер ще один постраждалий від отруєння небезпечним алкогольним сурогатом.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції області.

"О 08:20 (16 жовтня – прим.ред.) до Вільнянського відділення поліції надійшло повідомлення по телефону про те, що о 08:00 у реанімаційному відділенні помер 60-річний чоловік. У медичний заклад останній був доставлений з місця мешкання 14 жовтня з діагнозом: отруєння сурогатами алкоголю", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою у прес-службі Держпродспоживслужби України повідомили, що станом на 9 годину ранку 17 жовтня в країні зареєстровано 135 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них завершились летально – 58 (без урахування загиблого на Запоріжжі – прим.ред.).

Як зазначається, згідно з даними ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю в області становить 91 випадок, з них померли – 44 людини, серед яких у 30 осіб виявили метиловий спирт.

"Від 17.10.2016 зареєстровано новий випадок отруєння в одного мешканця с. Слобідське Харківського району (14.10.2016), який завершився 14.10.2016 летально, та 2 особи – мешканці смт Високий, які були госпіталізовані 12.10.2016 та 13.10.2016, померли 14.10.2016", - додали у відомстві.

У Дніпропетровській області нових випадків отруєнь фальсифікованим алкоголем не зареєстровано, проте загальна кількість постраждалих - 8 осіб, із них померла 1 особа.

Також повідомляється, що у Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (сумарна кількість випадків отруєнь у цих областях становить – 19, з них завершились летально - 13).

Нагадаємо, в Україні продовжує зростати кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем.

Організатора виробництва фальсифікованого алкоголю та його спільників затримали. Вони тоннами виробляли спиртні напої, використовуючи завезений із Росії технічний спирт. Головному підозрюваному обрали запобіжний захід таємно, не розкриваючи його особи, аби не нашкодити слідству виявляти спільників злочинця.

Відрізнити смертельну горілку на око чи смак неможливо, тому найголовніше - правильно діяти в разі появи симптомів отруєння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація