Масове отруєння у відомому ресторані Ужгорода: кількість постраждалих зросла, лікарі назвали діагноз

Масове отруєння у відомому ресторані Ужгорода: кількість постраждалих зросла, лікарі назвали діагноз

Фото: Getty Images

Через інфекцію госпіталізовані понад два десятки людей.

Через отруєння після відвідання відомому ресторані готельно-ресторанного комплексу на виїзді з Ужгорода госпіталізували вже 21 людину.

Про це повідомили у прес-службі Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України.

"Станом на 10 год. 26 серпня загальна кількість госпіталізованих осіб, які 20 серпня відвідували готельно-ресторанний комплекс Ужгорода, збільшилася на 1 особу і становить всього 21 особу", - йдеться у повідомленні.

За даними обласної клінічної інфекційної лікарні, у 17 госпіталізованих виявили сальмонельоз, загальний стан хворих – задовільний.

"У 2 хворих, що госпіталізовані у Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню, та 1 хворого, що перебуває в інфекційному відділенні Мукачівської районної лікарні, лабораторні дослідження тривають", - додали у прес-службі.

Окремо повідомляється, що згідно з результатами лабораторного дослідження, збудник сальмонельозу був виявлений у ємності, де зберігалося м'ясо птиці, також зараження відбулося від працівника харчоблоку ресторану.

Наразі протиепідемічні, профілактичні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Нагадаємо, в Ужгороді понад десяток людей отруїлися у відомому ресторані готельно-ресторанного-комплексу "Прага" на виїзді з міста у бік Словаччини. За попередніми даними, всі вони вечеряли в закладі 20-го серпня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація