Масовий вихід росіян з Донбасу та знищений автобус у Донецьку. Хроніка АТО 25.11.2014

Масовий вихід росіян з Донбасу та знищений автобус у Донецьку. Хроніка АТО 25.11.2014

На Донбасі відбувається ротація російських військовослужбовців, вважають у РНБО

Силовики пояснюють пересування російських військових ротацією.

Донбас бунтує проти терористів. На підконтрольних сепаратистам територіях жителі селищ та міст виходять на вулиці з вимогами прибрати установки "Град", з яких обстрілюються позиції сил АТО та населені пункти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У селищі Фащівка на Луганщині так званий жіночий батальйон "Голодний бунт" висунув ультиматум керівництву так званої республіки: забратися у двомісячний термін. Як повідомляє штаб АТО, дійшло до того, що терористичні угруповання пропонують обмінювати українських полонених військових на їжу.

У Донецьку щонайменше двоє людей загинули та восьмеро поранені внаслідок обстрілу пасажирського автобуса. В машину, що проїжджала за маршрутом поблизу аеропорту, влучив снаряд.

Загалом за добу внаслідок обстрілів терористами житлових кварталів тільки в Донецьку загинули троє, постраждали ще восьмеро людей. Бойовики з важкої артилерії розстріляли кілька селищ поблизу Макіївки.

По позиціях сил АТО вогонь відкривали зо три десятки разів. З "Градів", гармат та мінометів терористи накрили Оленівку, Новотроїцьке, Авдіївку, Веселе та Тоненьке на Донеччині та Трьохізбенку, Кримське, Щастя, Нижньотепле на Луганщині.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець загинув, п'ятеро зазнали поранень.

Жителі Донбасу вимагають прибрати "Гради" від будинків

Жителі Донбасу вимагають прибрати "Гради" від будинків

За даними штабу АТО, територію, підконтрольну бойовикам, покинули понад тисячу російських вояків. Втім, у РНБО закликають передчасно цьому не радіти.

"Те що хтось звідси виїжджає, це не означає, що вони полишають Україну і ніхто їх не замінює. Є інформація, що прибувають нові сили, і це можна назвати повноцінною ротацією", - розповів речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

В Радбезі наводять приклад ротації російських військ. Напередодні через пункт пропуску "Ізварине" у напрямку Луганська пройшли п'ять колон. Усього близько 80 одиниць техніки. Більшість – автомобілі та автобуси з особовим складом і боєприпасами.

Водночас у прифронтовій зоні працює українська розвідка.

"Наші розвідники вийшли на блокпост, що охоронявся п'яними казачками. Командир загону відволік увагу керівника блокпосту. У цей час наші вояки перегрузили боєприпаси та озброєння. На прощання – черга з кулеметів. На все добре, казачки", - розповів речник АТО Олексій Дмитрашківський.

Як уже повідомлялося, кількість постраждалих від обстрілів серед мирного населення щодня збільшується.

Кореспондент ТСН Костянтин Павлов

Повʼязані теми:

Наступна публікація