Меджліс розповів про цинічне порушення прав людини в окупованому Криму

Меджліс розповів про цинічне порушення прав людини в окупованому Криму

Фото: УНІАН

Кримські татари заявляють, що порушення прав людини відбуваються систематично.

Меджліс кримськотатарського народу розповів про цинічне порушення прав людини в окупованому Криму.

Про це йдеться у заяві активістів Междлісу, оприлюдненій заступником глави обєднання Наріманом Джелялем у Facebook.

"Весь 2016 рік у Криму тривали і тривають систематичні порушення прав людини, які мають ознаки політичної, національної, релігійної дискримінації", - йдеться у заяві.

За інформацією Меджлісу, у Криму регулярно порушуються права особистості на безпеку, свободу, недоторканність; люди піддаються безпідставним арештам і затримань; відсутня незалежне і неупереджене правосуддя за сфабрикованими політичними справами; правоохоронними органами та окремими представниками влади, а слідом за ними і ЗМІ постійно ігнорується презумпція невинності людини; громадські активісти, журналісти і користувачі соцмереж переслідуються за свободу думки, переконань і право висловлювати їх.

Джеляль заявляє, що у переважній більшості випадків порушення прав людини в Криму здійснюються органами державної влади та їх офіційними представниками.

"Така ситуація дозволяє нам, активістам кримськотатарського національного руху, констатувати, що постійним членом Ради безпеки ООН - Російською Федерацією, цинічно порушуються норми Загальної декларації прав людини, прийнятої в цей день в 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН", - повідомляє Меджліс.

Кримські татари закликають міжнародну спільноту вплинути на Росію для припинення порушення прав людини в Криму та відновлення зафіксованих в міжнародних угодах кордонів держав.

Нагадаємо, Amnesty International жорстко відзвітувала про права людини в КримуРічний звіт про дотримання і порушення прав людини оприлюднила організація Amnesty International в Україні.

Там наголошується на систематичних репресіях, забороні зібрань й обмеженні свободи слова в Криму. Правозахисники констатують, що самопроголошена кримська влада переслідує незгодних із її діями симпатиків України. Передусім за свою позицію потерпає кримськотатарська громада, наголошують у міжнародній організації. Люди зникають, у лідерів проводять обшуки, тривають політично вмотивовані арешти. Правозахисників непокоять також закриття кримськотатарського каналу "АТР" та бажання так званого "прокурора Криму" заборонити Меджліс – колегіальний орган кримських татар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація