Мер Бучі прокоментував обшук у своєму маєтку: нікому не побажаю такого

Мер Бучі прокоментував обшук у своєму маєтку: нікому не побажаю такого

Анатолій Федорук / Фото: УНІАН

Наступного дня після обшуків Федорук прийшов на роботу.

Мер Бучі Анатолій Федорук, якого напередодні обшукали співробітники ГПУ, сьогодні, 22 липня, перебуває на своєму робочому місці.

Федорук запевнив ТСН, що нічого особливо цінного у його маєтку не знайшли, оскільки в нього вдома немає багатств. Мер Бучі запевнив, що у показаних правоохоронцями кадрах є речі його доньки та вінчальні ікони. Втім, до дій прокуратури мер, каже, поставився з розумінням.

"Процедура неприємна, нікому не побажаю її проходити. Але виходячи з функціоналу, який слідча група мала провести у досудовому розслідуванні, то необхідно було цю процедуру пройти", - сказав Федорук.

Очільник міста на Київщині вважає, що справа проти нього може бути пов'язана із наближенням виборів до Верховної Ради. Хоча не виключає, що можуть бути й інші причини.

"Тут може бути багато чинників і суб'єктивних. Я думаю, це все дуже швидко з'ясується, тому що скоро вибори до Верховної Ради і мені здається, хтось намагається розчистити собі майданчик на виборчому окрузі. Тут багато моментів, пов'язаних із тими моментами, що відбуваються", - припустив мер Бучі.

Як повідомлялося, в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою. Генпрокурор Луценко зазначив, що після того, як ГПУ після революції через суд повернула ці землі в держвласність, ділки почали її дерибанити по новому.

Мер Ірпеня Володимир Карплюк заявив, що обшуки - це помста, спровокована виграшом на виборах в Коцюбинському.

За результатами обшуків ГПУ запевнила, що було вилучено чимало документів, які підтверджують незаконні дії мерів. А також заспокоїла власників квартир, побудованих на ціх землях - їхні права власності ущемлені не будуть.

Нерухомості мерів Карплюка й Федорука вистачило б на невелике містечко

Нерухомості мерів Карплюка й Федорука вистачило б на невелике містечко

Повʼязані теми:

Наступна публікація