Мер Генічеська прокоментував своє "звернення" до Путіна

Мер Генічеська прокоментував своє "звернення" до Путіна

Мер Генічеська каже, що не телефонував Путіну.

Олександр Тулупов обговорював проблеми з газом лише з українським урядом.

Мер Генічеська Олександр Тулупов спростував інформацію російських ЗМІ про те, що він звертався до президента РФ Володимира Путіна з проханням щодо постачання газу в місто.

"Путіну я не дзвонив. Листи я Путіну не писав. Я вів переговори тільки з українським урядом про те, щоб нам забрати наш газ, який знаходиться в сховищах Джанкоя. Тобто це газ не російський. Це газ наш, який перекрили влітку, реверсний", - розповів Тулупов агентству УНН.

Мер Генічеська сказав Українській службі Бі-бі-сі, що проблеми із газом обговорював із віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку України Геннадієм Зубком та його заступником Едуардом Кругляком. "Я звертався лише до керівництва України", - сказав він.

За словами Олександра Тулупова, зараз місто забезпечене газом.

Нагадаємо, напередодні у Генічеську впав тиск у газопроводі, в результаті чого без газу залишились 44 багатоквартирних будинків та 400 приватних осель.  Також повідомлялося,  що Генічеську не вистачає газу для опалення через припинення реверсу з окупованого Криму.

За даними російських ЗМІ, пізніше мер приморського міста Олександр Тулупов начебто особисто попросив про газ у лідера РФ. Але згодом глава Нафтогазу Андрій Коболєв спростував повідомлення про постачання російського газу в Генічеськ і назвав їх "фейком" російської пропаганди.

Приватний сектор у Генічеську залишився без газу

Приватний сектор у Генічеську залишився без газу

Повʼязані теми:

Наступна публікація