Мер Миколаєва після скандалу відмовився приймати львівське сміття

Мер Миколаєва після скандалу відмовився приймати львівське сміття

Фото: УНІАН

Міськрада не змогла розглянути питання відходів через повідомлення про замінування.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич скасував своє рішення про ввезення до міста львівського сміття, повідомляється у випуску ТСН.12:00.

Депутати міськради сьогодні зібрались спеціально, аби обговорити це розпорядження міського голови, яке він ухвалив одноосібно цими вихідними.

Як відомо, миколаївці про ввезення відходів дізналися, коли перші фури вже вивантажили сміття зі Львова на миколаївське звалище. У місті піднявся протест. Депутати заблокували решту фур. Тоді у вівторок, 14 вересня, мер призупинив потік фур. Утім, як виявилось, львівське сміття поділило мешканців обласного центру - на сесію міськради прийшли й ті миколаївці, які назвали весь це скандал штучним.

Тим не менш, мер скасував своє розпорядження. І тепер слово за депутатами - чи приймати сміття зі Львова. Якщо так, то на яких умовах.

"Я своїм рішенням скасував розпорядження. Вважаю, що ми сьогодні маємо прийняти нове рішення, чи готовий Миколаїв простягнути руку помочі іншим регіонам України", - заявив Сенкевич.

Обговорити сміттєве питання депутати не встигли. Надійшов сигнал, що міськвиконком замінували.

"Надійшов сигнал про замінування. Зараз йде евакуація будівлі, з'ясовується, звідки надійшов дзвінок та пошукові заходи", - повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності поліції Миколаєва Сергій Мазунін.

Зараз у будівлі шукають вибухівку. Депутати поки що розійшлися.

Інформацію про те, що львівське сміття прийматиме Миколаїв, розповсюдив миколаївський міський голова Олександр Сенкевич 12 вересня. Директор Миколаївкомунтрансу, який завідує сміттєвим полігоном, запевняв, що ажіотаж навколо львівського сміття у Миколаєві штучний. Угоду укладено лише до кінця вересня і за цей період сюди перевезуть всього денну норму сміття Миколаєва.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація