Мер Труханов звинуватив своїх політичних опонентів у заворушеннях в Одесі

Мер Труханов звинуватив своїх політичних опонентів у заворушеннях в Одесі

Фото: УНІАН

Протестувальники обіцяють, що мирно чекатимуть лише до 2 травня.

Мер Одеси Геннадій Труханов переконаний, що за ранковими подіями у місті стоять його політичні опоненти.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Труханов запевнив, що мерія міста менше за всіх зацікавлена в дестабілізації ситуації. Тим більше, напередодні річниці трагічних подій 2 травня.

"Витоки даних заворушень йдуть у вибори до міської ради органів місцевої влади, коли мої опоненти політичні здобули повну поразку, хоча наполягали і залякували мене, що, якщо я не погоджуся на другий тур, то вони влаштують тут те, що вони сьогодні  влаштовують. Не гребують нічим, починаючи відвертою брехнею, і закінчуючи такими провокаціями, в яких навіть не бояться, що можуть постраждати люди", - заявив мер міста.

Його радник Олег Бриндак додав, що протестувальники самі спровокували ситуацію та назвав розгін протестувальників "липовим".  

Представники мера не виключають, що до організації наметового табору причетний губернатор Саакашвілі.

Утім, двох нічних нападників затримала поліція, ще трьох – самі активісти. Наразі усі п'ятеро перебувають  у Приморському відділку поліції. Хто вони та звідки,  правоохоронці не розповідають.

До слова, наметове містечко "антитруханівського" майдану, яке розібрали комунальники, відновили за півгодини.

Протестувальники попереджають, що будуть "зберігати спокій" до 2 травня.

"Будемо збирати сили та можливості і після 2 травня тут не буде жодного сепаратиста, жодного корупціонера та бариги", - пояснив активіст Сергій Гуцалюк.

В Одесі на світанку невідомі напали на учасників пікету біля міської ради

В Одесі на світанку  невідомі напали на учасників пікету біля міської ради

Нагадаємо, що в Одесі на світанку 26 квітня невідомі напали на учасників пікету біля міської ради, розгромили наметове містечко й побили  людей битками. Нападників було близько сорока, протестувальників – двадцять. Двох побитих людей госпіталізували,  п'ятьох нападників затримала поліція. Щоправда, зранку конфлікт  розгорівся з новою силою. Мерію блокували, на сходах горіли шини, а при спробі прибрати залишки  наметового містечка сталася сутичка.

Після нічних подій губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі виступив із зверненням, в якому закликав ввести до міста підрозділи Нацгвардії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація