"Ми не допустимо руки Шокіна". Львівські активісти зірвали представлення нового прокурора області

"Ми не допустимо руки Шокіна". Львівські активісти зірвали представлення нового прокурора області

Фото: Ліга.net

Активісти вимагають проведення конкурсу для заміщення посади прокурора області

У Львові представники спілки учасників антитерористичної операції та кількох громадських організацій зірвали представлення нового прокурора області Віталія Мякішева, пише УНІАН.

Причину свого невдоволення учасники протесту пояснили тим, що Мякішева призначив  звільнений парламентом генпрокурор Віктор Шокін.

Близько півсотні людей прийшли під будівлю прокуратури області на офіційне представлення нового прокурора із яйцями, томатним соком та грішми "зібраними на квиток до Житомира" для нового прокурора. Учасники акції тримали в руках плакати із гаслами: "Громадські організації проти парашутистів і сепаратистів", "Ми не допустимо руки Шокіна і парашутиста у Львові".

Учасники протесту заявили, що представлення колективу нового прокурора не відбулося через їхню акцію.

"Вчора ми дізналися, що на Львівщину хочуть призначити одіозного прокурора Мякішева. Це людина, яку Шокін призначив перед тим, як написати свою заяву на звільнення. Ми не хочемо допускати в область парашутистів. Наша вимога чітка – призначити конкурс на цю посаду та запросити на проведення конкурсу журналістів та громадських активістів", – сказав очільник громадської організації "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський.

Окрім того, заступник генпрокурора Назар Холодницький пішов на зустріч активістам та призначив на 5 квітня зустріч громадськості із Мякішевим.

Нагадаємо, 29 березня Верховна Рада проголосувала за відставку генерального прокурора Віктора Шокіна. Таке рішення підтримало 289 нардепів.

Окрім того, сам Шокін, коментуючи свою відставку, заявив, що піде на пенсію. Втім після того, як президент підпише указ про його звільнення. У такому випадку, виконувачем обов'язків генпрокурора буде призначено першого заступника генерального прокурора Юрія Севрука, розповів Шокін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація