Ми не маємо жодного прогресу щодо політичних в'язнів у Росії та Криму - Клімкін

Ми не маємо жодного прогресу щодо політичних в'язнів у Росії та Криму - Клімкін

В обміні полоненими не має вирішального прогресу / Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ поспілкувався із колегами з Франції та Німеччини.

Прогрес у звільненні українських політичних в'язнів з Росії та Криму наразі відсутній.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільного брифінгу у Києві з очільниками главами МЗС Франції Жаном-Марком Еро та Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, передає УНІАН.

Про відсутність активності у звільненні політв'язнів Клімкін повідомив, обговорюючи із колегами блок питань, пов'язаних з гуманітарними аспектами.

"Ми всі дуже раді, що декілька днів тому вдалося здійснити обмін заручниками і те, що наші хлопці перебувають останні дні в Києві – це дуже велика радість, але ми не маємо вирішального прогресу та не маємо жодного прогресу щодо політичних в'язнів у Росії і політичних в'язнів на території Криму", - пояснив глава українського МЗС. 

Нагадаємо, що раніше вдалося звільнити з полону бойовиків трьох українських військових. Ними стали Олександр Макух, Сергій Гарнага та Сергій Дмитрук. Як зазначається, стан усіх військових є задовільним. Після звільнення вони пройдуть медичну та психологічну реабілітацію. Повідомляють, що Україна і "ДНР" здійснили обмін полоненими за формулою "три на шість". Бойовики своєю чергою отримали п'ятьох своїх терористів і священика.

Повʼязані теми:

Наступна публікація