Міліціонера-зрадника, який перейшов на бік "ДНР", заочно засудили на 10 років

Міліціонера-зрадника, який перейшов на бік "ДНР", заочно засудили на 10 років

Чоловік втік із міста Лиман разом з терористами.

Міліціонера-зрадника, який перейшов на бік терористів "ДНР", заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Було встановлено, що у червні 2014 року, коли місто Лиман (Красний Лиман) українські військові та добровольці звільняли від бойовиків, заступник начальника лінійного відділу міліції на станції Красний Лиман Управління МВС України на Донецькій залізниці, перейшов на бік терористів "ДНР".

"Забравши із собою зброю, яка знаходилась на балансі у відділку міліції, а саме: автомат Калашнікова, 6 магазинів та 180 патронів до нього, міліціонер-зрадник втік із міста разом з терористами", - йдеться у повідомленні.

Пізніше зрадник став одним із керуючих учасників силового блоку бойовиків, зайнявши пост так званого начальника відділу управління по боротьбі з економічними злочинами та корупцією МВС терористичної організації "ДНР".

Дії посібника терористів інкриміновані за статтею "Участь у терористичній групі чи терористичній організації".

Вироком Краснолиманського міського суду колишнього правоохоронця заочно визнано винним у скоєнні вказаного злочину та засуджено до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, колишнього керівника штабу військової частини Національної гвардії України засудили до 5 років ув'язнення за співпрацю з бойовиками так званої "ДНР". Відповідне рішення прийняв Шевченківський районний суд Києва.

Відомо, що донеччанин, займаючи пост заступника командира авіаескадрильї Національної гвардії - начальника штабу військової частини № 2269 у період з 10 квітня по 17 квітня 2015 року здійснював збір і передачу бойовикам інформації про вищий командний склад сил АТО, їхнє місцезнаходження комплектів боєприпасів і бойових літаків сил та інші секретні відомості. Всю інформацію військовий передавав через соціальну мережу Vіbеr.

Повʼязані теми:

Наступна публікація