Міненергетики знайшло в США гроші на будівництво двох нових ГЕС

Міненергетики знайшло в США гроші на будівництво двох нових ГЕС

Фото: Укргазвидобування

Міністр Насалик розповів, завдяки яким рішенням Україна зможе повністю відмовитися від імпорту газу.

Щоб через 4-5 років Україна зовсім відмовилася від імпорту газу необхідно модернізувати мережі електропередачі та підвищити енергоефективність житлового фонду.

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив в інтерв'ю виданню Фокус.

"Насамперед це підвищення енергоефективності та термомодернізація житлового фонду. Як я говорив, вже досягнуті домовленості з добудови двох блоків Хмельницької АЕС", - розповів він.

За словами міністра енергетики, під час робочого візиту в США були знайдені гроші на будівництво двох гідроакумулюючих ГЕС.

"Принцип дії такий, що ставляться оборотні гідроагрегати, які в нічний час працюють в насосному режимі і закачують воду з нижнього водоймища у верхнє. А в години вечірнього та ранкового максимумів споживання ці гідроагрегати працюють в якості генераторів", - уточнив Насалик.

Також одне з важливих рішень - це модернізація мереж електропередачі.

"У нас дуже великі втрати. Візьміть хоча б такий "вірус", як реактивна потужність. Грубо кажучи, це потужність, яку споживають пристрої, що працюють на змінному струмі, але яка не має корисного навантаження. За рахунок модернізації мереж та встановлення обладнання, що знижує реактивну потужність, можна заощадити значну кількість енергоресурсів", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр енергії Ігор Насалик заявляв, що відтепер Україна не буде закуповувати енергетичне вугілля в Росії, оскільки має достатньо запасів. За його словами, в поточному році Україна не буде закуповувати енергетичне вугілля в Росії. Сьогодні у нас запаси - близько 3 млн тонн і країна їх будемо тільки нарощувати.

Також він зазначив, що важливим для країни є не питання поставок вугілля, а план його правильного використання.

тарифи 16.06

Повʼязані теми:

Наступна публікація