Мінінфраструктури вимагає вилучити російську мову з роботи аеропортів та залізниці

Мінінфраструктури вимагає вилучити російську мову з роботи аеропортів та залізниці

Фото: УНІАН

Вся інформація для пасажирів має бути виключно українською та англійською мовами.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що залізниця та аеропорти мають позбутися російської мови та комуністичних назв.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Міністр наголосив, що вся інформація, яка розміщується в аеропортах України на електронних табло, вивісках, покажчиках або озвучується через гучномовці, має бути українською та англійською мовами.

"Ніякої російської мови не має бути. Це не тільки питання вживання державної мови – це питання самоповаги, в першу чергу. Так само і працівники аеропортів при спілкуванні з пасажирами мають послуговуватись українською або англійською мовами", - наголосив віністр.

Також Омелян нагадав, що відповідно до закону про декомунізацію, має відбутися зміна назв підприємств і установ, які мають відбиток радянщини.

"Це більшою мірою стосується "Укрзалізниці", бо ще й досі є низка станцій, які носять радянські назви. Але якщо аеропорт має термінал, склад, або хоча б кафе, в назві яких прослідковується радянський слід, це має бути змінено до першого грудня. Це питання принципове", - заявив він.

Омелян планує звернутися з відповідним проханням до всіх авіакомпаній щодо використання виключно англійської та української мов. Міністерство інфраструктури також виступить з ініціативою щодо розгляду та врегулювання питання транслітерації українських назв англійською мовою на рівні Кабміну.

Нагадаємо, у Києві почали декомунізацію фасаду Українського домуЗ фасаду одного з символів Революції Гідності почали спилювати радянські барельєфи, які символізували "пролетарський шлях". Їх створили 1982 року та розмістили з двох боків Українського дому.

Повʼязані теми:

Наступна публікація