Міністр інфраструктури розповів, за якої умови лоукости прийдуть в Україну

Міністр інфраструктури розповів, за якої умови лоукости прийдуть в Україну

Фото: Getty Images

Міністерство інфраструктури працює над програмою доплат та пільг лоукостам.

Міністерство інфраструктури працює над програмою доплат лоукостерам, щоб вони прийшли в Україну. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, європейські лоукостери поки що не готові приходити в Україну. Тому міністерство розробляє програму пільг та доплат, щоб залучити бюджетні компанії.

"Працюємо над розробкою програми доплат лоукостам або надання пільг", - сказав він на зустрічі з членами Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у Києві.

Серед ключових перешкод приходу лоукостерів до України є відсутність угоди про єдиний авіаційний простір з ЄС і політика адміністративних обмежень Національного банку України.

Володимир Омелян додав, що українські міста, зокрема, Львів, поки прохолодно поставилися до пропозиції лоукостерів про доплати за організацію рейсів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що польський автобусний лоукост PolskiBus зацікавлений у розширенні маршрутної мережі в Україні й постійно моніторить ситуацію на ринку. Водночас входженню на український ринок заважають кілька факторів: стан доріг, прозорість законодавства і регуляторних норм, а також легкість перетину кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація