Міноборони розповіло про подвиг танкістів, які вистояли під "стіною вогню" бойовиків

Міноборони розповіло про подвиг танкістів, які вистояли під "стіною вогню" бойовиків

Танк Т-64 / Фото: mil.gov.ua

В Україні загартовані вогнем герої-танкісти вистояли під шквальним вогнем і врятували товаришів.

Екіпаж танка Т-64 здійснив справжній військовий подвиг у бою проти терористів, показавши приклад мужності, військової доблесті і армійської кмітливості.

Як передає прес-служба Міноборони, троє танкістів - командир танка Т-64 молодший сержант Серей Ісаєв, навідник солдат Ігор Іванченко та механік-водій Євген Мартинюк - своїми професійними діями в бою показали, як в Україні народжуються загартовані вогнем герої.

Танк знаходився під шквальним вогнем / Фото: mil.gov.ua

Танкісти, в умовах запеклого вуличного бою, надавали вогневу підтримку піхотним підрозділам, прикриваючи бійців бронею бойової машини від шквального вогню противника, який використовував весь доступний йому арсенал від автоматів і гранатометів до "Градів" і гаубиць.

Перебуваючи під справжньою стіною вогню бойовиків, танк продовжував знищувати противника. Як передають журналісти, від одного з влучень у Т-64 заклинило механізм досилання снарядів, але командир бойової машини не розгубився і з армійської кмітливістю знайшов вихід зі складного становища. Так, танк робив короткий розбіг і різко зупинявся, досилаючи в пушку снаряд силою інерції.

Попри пошкодження, танкісти не вийшли із бою / Фото: mil.gov.ua

Відбивши запеклий вогневий наліт терористів, танк з численними ушкодженнями, везучи на броні поранених піхотинців, вийшов із бою. І лише після цього з'ясувалося, що командир танка і навідник продовжували бій і вивозили поранених, незважаючи на власні рани.

Героїчний екіпаж танку / Фото: mil.gov.ua

Як повідомляють в Міноборони, поранених оперативно доставили у військовий госпіталь, де їм була надана вся необхідна допомога. Судячи з усього, героїв, які знову рвуться в бій, чекають високі військові нагороди.

Нагадаємо, що СБУ обіцяє військовим-зрадникам до 15 років ув'язнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація