Міноборони звільнило фотографа Муравського та відхрестилося від резонансного знімку війни

Міноборони звільнило фотографа Муравського та відхрестилося від резонансного знімку війни

Резонансне фото Муравського / Фото: Facebook/Дмитро Муравський

У оборонному відомстві подякували волонтеру за роботу.

Міністр оборони Степан Полторак вирішив звільнити фотографа та волонтера Дмитра Муравського з посади радника через резонанс навколо його знімку. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

У повідомленні зазначається, що міністерство вдячне Муравському за роботу а також за переданий банк фотографій, які "міністерство жодного разу не позиціонувало як документальні або як фото реальних бойових дії".

Водночас у відомстві зауважили, що дотримуються безкомпромісності та прозорості у війні з російською агресією, тому до фальшувань не вдаються.

"Всі фотографії, навколо яких зараз виник резонанс, відзняті автором до офіційного призначення до Міністерства оборони, та зроблені ним на особистий розсуд. Міністерство оборони не позиціонувало ці світлини як фото реальних бойових дій, та не заявляло про це офіційно — про це казав сам автор", - наголошує МО.

Днями навколо знімку Муравського, який розповсюджувався у Мережі як бойові дії у Широкиному, виник скандал. Колеги запідозрили фотографа у постановці кадру, сам Муравський у розлогому пості звинувачення спростував.

Повʼязані теми:

Наступна публікація