Міносвіти віддасть невикористані бюджетні місця дітям загиблих бійців АТО та іншим пільговикам

Міносвіти віддасть невикористані бюджетні місця дітям загиблих бійців АТО та іншим пільговикам

Фото: УНІАН

Освітнє відомство закликає інших замовників вчинити так само.

Цього року ті бюджетні місця, на які не було вчасно подано оригінали документів, не передавались до тих, хто отримав менший бал, а будуть надані абітурієнтам з пільгових категорій. Це стосується тих навчальних закладів, у яких замовником державних місць є Міносвіти.

МОН також закликало всіх державних чи регіональних замовників передати бюджетні місця пільговикам. Наприклад, усі виші, які підпорядковуються МОН, повернуть невикористані місця Міністерству освіти і науки, "мистецькі виші" – Міністерству культури, комунальні – власним регіональним замовникам тощо.

"Зокрема, Верховною Радою України, Президентом України та Кабінетом Міністрів України було ухвалено низку рішень для підтримки окремих категорій громадян. Серед них передбачено право на здобуття вищої освіти за державним замовленням для дітей загиблих учасників АТО та героїв Небесної сотні, інвалідів-учасників бойових дій, сиріт тощо", - зазначила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

В цьому році вперше реалізовувалась модель адресного розміщення державного замовлення для вступників до вишів на основі повної загальної середньої освіти - ця модель дозволила реалізувати принцип "місце йде за студентом" та в межах 25% від обсягу минулорічного державного замовлення збільшити кількість бюджетних місць в університетах, куди прагнули вступити абітурієнти з найвищими балами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація