Минулої ночі через отруєння госпіталізували 28 людей - мер Ізмаїла

Минулої ночі через отруєння госпіталізували 28 людей - мер Ізмаїла

Фото: ВКонтакте/Типичный Измаил

За даними міського голови, наразі у лікарнях перебувають 215 осіб.

У ніч проти вівторка, 21 червня, до лікарень Ізмаїла із отруєнням надійшли 28 осіб, серед яких 12 – діти.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Андрій Абрамченко.

"З початку спалаху кишкової інфекції в стаціонари Ізмаїла та Ізмаїльського району надійшли 460 осіб (з них 281 - діти). Станом на ранок вівторка, 21 червня, в лікарнях отримують лікування 215 осіб (зокрема, 111 дітей)", - повідомив він.

За словами Абрамченка, нині при загальному зниженні кількості хворих має місце збільшення кількості дорослих, які звертаються за лікарською допомогою.

"Причина тому - не тільки сильніший (порівнюючи з дитячим) імунітет дорослої людини, але і зневага до суворого виконання елементарних правил санітарії та гігієни. У минулі вихідні поліції і прикордонникам доводилося витягувати з води людей, що купаються, які наражають на небезпеку підхопити кишкову інфекцію не тільки себе, а й інших", - наголосив він.

Окремо Абрамченко нагадав мешканцям міста про необхідність суворого виконання вимог санітарних норм і про тимчасову заборону на купання в водоймах, а також про те, що "воду перед вживанням слід в обов'язковому порядку кип'ятити, овочі і фрукти - мити з господарським милом і обдавати окропом".

"Рішення про проведення гіперхлорування мережі водопостачання буде прийнято після того, як ми отримаємо офіційні розрахунки складу дезінфікуючих розчинів, а також офіційні рекомендації про місця їхнього застосування", - додав він.

Нагадаємо, увечері суботи, 18 червня, кількість жителів Ізмаїла Одеської області, які звернулися до лікарень із гострими кишковими інфекціями, сягнула понад 300 осіб.

У всіх діагностують гострі кишкові інфекції. Люди пили водопровідну воду, в яку могли потрапити нечистоти після проливного дощу в місті.

В Ізмаїлі оголосили надзвичайну ситуацію. У місті закрили всі заклади громадського харчування та ринки. У магазинах заборонили продавати продукти, що швидко псуються. Водночас містяни активно скуповують у крамницях бутильовану воду та продукти харчування. У місті виставили охорону біля водойм, людям не дозволяють у них купатися. Працівники санепідслужби проводять заходи з дезінфекції по всьому місту.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїльському районі Одеської області відкрито кримінальне провадження.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація