Міськрада Мукачевого "перейменувала" місто

Міськрада Мукачевого "перейменувала" місто

Мукачеве / Фото: УНІАН

Подання передадуть до Верховної Ради.

У Мукачевому міські депутати на черговій сесії першим питанням ухвалили рішення про перейменування свого міста Мукачеве на Мукачево.

Про це йдеться у повідомленні Мукачівської місьради.

Депутати пояснили, що існують розбіжностями між офіційною назвою міста та обліком на місцевому рівні.

"У зв'язку з існуючими розбіжностями між офіційною назвою міста та обліком на місцевому рівні, враховуючи протокол громадських слухань від 11.03.2016 року, враховуючи правову позицію Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування щодо вирішення питань найменування і перейменування населених пунктів, міські депутати на черговій сесії першим питанням прийняли рішення про перейменування міста Мукачеве Закарпатської області на Мукачево", - йдеться в повідомленні.

Депутати також запропонували порушити клопотання перед Закарпатською обласною радою щодо внесення подання до Верховної Ради України про перейменування міста Мукачеве Закарпатської області на Мукачево.

Нагадаємо, раніше, на Закарпатті у селі Калини місцеві жителі відмовилися перейменовувати вулицю Леніна на вулицю Джона Леннона. Місцевих жителів ініціатива перейменування розлютила - днями на сільській сесії депутати все ж переназвали вулицю, але на Слов'янську. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація