Міста України в День Прапора ставили рекорди величезними і оригінальними стягами

Міста України в День Прапора ставили рекорди величезними і оригінальними стягами

Фото: УНІАН

Великі міста вражають прапорами

Дніпро хоче показати синьо-жовтий пасажирам літаків. Одеса цього року збільшила свій український прапор іще на метр. Довжелезний закарпатський стяг створили швачки товариства глухих. А українські воїни підняли знамено України в одній із "найгарячіших точок" фронту, йдеться в ТСН.16.45.

У Дніпрі український прапор з'явився в кожному вікні мерії. Загалом понад три сотні стягів. А от обласна адміністрація міста пішла на рекорд, на її фасаді віднині найбільший в Украіні державний прапор, що світиться. Його можна побачити навіть із літака, а електроенергії споживає, як звичайний бойлер. Площа рекордного прапора тридцять на шістдесят метрів. Синьо-жовта підсвітка працюватиме щодня в темний час доби.

"Ми хочемо, щоб прапор було видно з висоти кілька тисяч метрів, щоб пролітаючи над Дніпропетровськом могли це бачити. Крім того, цього ніхто не робив. Це було складно зробити. Ми це реалізували", - каже радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голік.

А в Одесі до свята підготували величезний прапор, довжина якого дорівнює кількості років незалежності України. 25-метрове синьо-жовте полотнище розтягнули Потьомкінськими сходами і пронесли від вулиці Приморської до пам'ятника Дюку.

"Це традиційний захід і з кожним роком довжина прапора збільшується. Також можна зазначити що з кожним роком і кількість людей які приєднуються до нашого заходу збільшується", - розповідає координатор акції Олена Піщемуха.

А найдовший прапор України сьогодні побачив Ужгород. Його довжина 100 метрів. Стяг створили швачки товариства глухих. Вони шиють і обмундирування для учасників АТО. Прапор пронесли пішою ходою середмістям Ужгорода, там підрозділи патрульної поліції, прикордонників та спецпідрозділів віддали честь прапорові України.

У Львові на Личаківському кладовищі підняттям державного прапора України вшанували загиблих новітніх героїв. Під гімн та залпи. Схилитися перед пам'яттю полеглих на сході захисників прийшло близько сотні людей - родичі учасників АТО, побратими і прости львівяни. Вони кажуть - уже два роки поспіль день Прапора  - трохи сумне свято, але вірять - уже скоро синьо-жовтий замайорить над усією Україною, передовсім над звільнених від окупанта територіях.

А українські воїни підняли синьо-жовте знамено в одній із найгарячіших точок АТО на Донеччині - Авдіївській промзоні. Щоб прапор України було видно звідусіль, бійці закріпили його на високій трубі зі словами "І нехай так буде завжди".

День Прапора відзначили і на адмінкордоні з окупованим Кримом. Усе почалося з концерту в Генічеську, після якого автопробігом учасники під прапорами України та кримських татар рушили до КПП "Чонгар", де розгорнули величезне синьо-жовте полотно.

У найбільших українських містах та найгарячішій точці АТО замайоріли державні прапори

У найбільших українських містах та найгарячішій точці АТО замайоріли державні прапори

Повʼязані теми:

Наступна публікація