Митрополит Олександр написав заяву на Новинського через "погрози життю"

Митрополит Олександр написав заяву на Новинського через "погрози життю"

Фото: УНІАН

Нардеп підтверджує розмову з митрополитом на підвищених тонах, однак причини суперечки називає інші.

Митрополит Олександр Драбинко розцінює сутичку з нардепом Вадимом Новинським у Свято-Троїцькому Корецькому жіночому монастирі у Рівненській області як погрози життю та тиск на потерпілого. Про це у коментарі ТСН розповів адвокат митрополита Денис Сидоренко.

За словами адвоката, вчора Драбинко та ще кілька свідків події подали заяви до місцевого відділу поліції за статтями "погрози вбивством", та за статтею 386 КК України - тиск на потерпілого та примушення до відмови давання показань. Як повідомив захисник, митрополиту не завдано фізичної шкоди, однак йому завдано суттєвих моральних страждань, у нього підвищений тиск.

"Вчора безпосередньо після богослужіння у Свято-Троїцькому Корецькому жіночому монастирі, що у Рівненській області знаходиться, де також був присутній народний депутат Новинський, який супроводжував предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія, згідно з показаннями митрополита Олександра та десятків свідків інциденту, близько 14:30, після богослужіння Новинський у супроводі озброєних охоронців здійснив по суті напад на Олександра з погрозами, з нецензурною лайкою, з посиланням на те, чому митрополит Олександр дає свідчення проти нього у справі про викрадення митрополита Олександра за часів Януковича, коли його незаконно утримували півроку. Наразі ця справа розслідується Генеральною прокуратурою. По ній проводяться слідчі дії, по ній Новинський викликався неодноразово на допити. І після цих допитів, судячи з всього, він вирішив так, у такій непристойній формі, безпосередньо на митрополита Олександра здійснити тиск, як на потерпілого", - повідомив адвокат митрополита Олександра.

ТСН зв'язалась з нардепом Новинським, він підтвердив факт розмови на підвищених тонах, однак причину суперечки називає іншу.

"Факт інциденту був. Що ми говорили на підвищених тонах – підтверджую. Чоловіки іноді говорять на підвищених тонах, нічого страшного. Причина – у нас з ним дуже різні погляди на життя взагалі, на події у країні та на ситуацію у церкві. У нас кардинально розходяться погляди на діяльність церкви і на те, у якій зараз ситуації наклепу та брехні опинилась церква. З жодною карною справою це не пов'язано", - прокоментував нардеп.

Служіння у жіночому монастирі / Фото: Facebook/Олександр Драбинко

Повʼязані теми:

Наступна публікація