Мій син знав, що їхав на Майдан помирати - мати героя Небесної сотні

Мій син знав, що їхав на Майдан помирати - мати героя Небесної сотні

Ірина Гурик наголошує, що нове покоління українців має зовсім іншу свідомість.

Мати героя Небесної сотні Романа Гурика Ірина побажала теперішній владі, яку обрали після перемоги Революції Гідності, любити так Україну, як її любили полеглі на Майдані Незалежності взимку 2014 року. 

Про це вона заявила в ефірі програми "Право на владу".

"Син, коли їхав на Майдан востаннє, на своїй сторінці у "ВКонтакте", я так добре пам'ятаю цей момент, бо він забіг, я йому речі складала, він відкрив ноутбук, написав-написав, закрив і побіг на автобус. Уже після похорону я дізналась, що там було написано "Усі на Грушевського, на Майдан на смерть". Дуже тяжко розуміти, що дитина в 19 років їхала свідомою того, що у будь-яку секунду він віддасть життя. Він це на 100% знав. Я в цьому вже просто переконана. Я хочу побажати всім тим людям, які з Майдану прийшли до влади, що дай Боже вам всім настільки любити Україну, наскільки любили вони її (герої Небесної сотні – ред.)", - зазначила Ірина Гурик.

Вона також повідомила, що інколи прокидається вночі, адже має ще двох дітей, від того, що вони також можуть у майбутньому брати участь у новій акції протесту. "Я розумію, що середній доньці дев'ять років, а до наступного Майдану, не дай Боже, десять. У нас чомусь така періодичність пішла. І страшно стає, тому що у підростаючого покоління – зовсім інша свідомість. Вони цього всього терпіти не будуть. Це однозначно", - повідомила вона.

Що відчувають рідні Героїв Небесної сотні – прямою мовою у ток-шоу «Право на владу»

Що відчувають рідні Героїв Небесної сотні – прямою мовою у ток-шоу «Право на владу»

Повʼязані теми:

Наступна публікація