Міжусобні бої сепаратистів у Антрациті та розкрадання гуманітарки в Алчевську. Хроніка АТО 28.11.2014

Міжусобні бої сепаратистів у Антрациті та розкрадання гуманітарки в Алчевську. Хроніка АТО 28.11.2014

На Луганщині люди не отримують гуманітарки, але стають свідками боїв поміж сепаратистами

Бойовики "відзначилися" вбивчою війною одне проти одного та обкраданням беззбройних мешканців краю.

Українські артилеристи були змушені 29 разів відповідати на вогонь терористів протягом минулої доби. Про це звітують у Раді нацбезпеки та оборони, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Офіційний Київ наголошує, що ці удари були тільки відповіддю та мали на меті знешкодити активні вогневі точки супротивника.

Тим часом росіяни продовжують перекидати в Україну живу силу та військову техніку.

У Антрациті на Луганщині цілий день тривала перестрілка між окупантами. Школи та дитсадки були зачинені, натомість для людей повідчиняли бомбосховища.

Містом їздили швидкі, а в соцмережах місцеві повідомляли про велику кількість поранених.

Допомога, що йде до Алчевська, не потрапляє у руки пересічних людей

Допомога, що йде до Алчевська, не потрапляє у руки пересічних людей

Очевидці писали про збройних конфлікт між російськими казаками та владою "ЛНР". В перестрілках нібито загинув казачий комендант міста Пініжанін.

"Серед членів цих бандформувань є і поранені, і загиблі. Точної кількості їхніх втрат ми не знаємо, єдине, що ми точно знаємо – там був конфлікт, збройний конфлікт", - прокоментував речник інфоцентру РНБО Андрій Лисенко.

У самому Антрациті серед жителів поволі назріває бунт. Люди погрожують вигнати бойовиків силою.

В Алчевську ОБСЄ побачила гуманітарну катастрофу. За даними організації, там не вистачає ліків та їжі, а гуманітарна допомога розкрадається терористами.

"Озброєні формування конфіскують гуманітарну допомогу, що направляється в напрямку Алчевська. Ми також вимушені констатувати, що гуманітарна ситуація на сході погіршується", - заявив представник моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків.

Тим часом біля Попасної після обстрілу понад чотири сотні людей залишилися без газу. Під обстріл потрапили українські позиції у напрямку Дебальцевого поблизу сіл Нікішине та Орлово-Іванівка.

У районі Вуглегірська бойовики з танків намагалися атакувати бійців АТО. Українські військові відбили атаку, знищивши один танк.

Як уже повідомлялося, бойовики втекли після невдалих атак на донецький аеропорт.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Повʼязані теми:

Наступна публікація