Москаль назвав учасників побоїща на Драгобраті

Москаль назвав учасників побоїща на Драгобраті

Москаль назвав учасників побоїща на Драгобраті

Москаль назвав імена п'яти учасників побоїща / Фото: Головне управління Національної поліції в Закарпатській області

За словами чиновника, деякі з фігурантів інциденту не вперше застосовують зброю на людях. 

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль назвав всіх учасників кривавої  бійки на курорті Драгобрат, що сталася 10 січня.

За словами очільника області, представники "Правого сектору" вже вдруге влаштовують на Закарпатті провокації із застосуванням вогнепальної зброї, першим був інцидент у Мукачевому, що стався 14 липня 2015 року. 

Також глава ОДА назвав усіх п'ятьох фігурантів бійки.

"У ніч на минулу неділю громадяни Антон Окороков  (1987 року народження, непрацюючий, мешканець Києва), який із його слів є комбатом запасного добровольчого корпусу Правого сектору в м. Києві, Петро Угрин (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області, непрацюючий, член запасного добровольчого корпусу ПС у м.Києві), Сергій Тищенко (1977 р.н., непрацюючий, мешканець м. Боярка Київської області), Василь Малкович (1992 р.н., непрацюючий, мешканець Івано-Франківської області) та Василь Василинюк (1987 р.н., непрацюючий, мешканець Івано-Франківської області) близько 4-х ранку п'яні увірвалися в турбазу "Хата магната" і примусили кухаря і бармена готувати їм їжу, хоча на той час на турбазі не було світла. А після цього влаштували п'яні розбірки з персоналом, у ході яких побили одного з кухарів та бармена, котрі з чисельними тілесними ушкодженнями госпіталізовані", - цитує прес-служба слова Москаля.

Також він додав, що під час розбірок була застосована вогнепальна зброя - пістолет Макарова та пістолет Стечкіна, якими представники ПС володіли без документів.

Після перших пострілів зав'язалася масова бійка, внаслідок якої постраждали всі п'ятеро представників руху.

За словами Москаля, через резонансний інцидент туристи з іноземних країн терміново покинули курорт. Також він додав, що учасники сутички були фігурантами інших злочинів. 

"Так, В. Малкович і А. Окороков були активними учасниками дебошу біля Апеляційного суду в Кіровоградській області 8 грудня 2015. За цим фактом відкрито шість кримінальних проваджень – по ст. 187 ч.3, 341, 345 ч.2, 349, 296 ч.4 Кримінального кодексу. Більше того, 28 грудня минулого року Малкович у нетверезому стані увірвався в приміщення АЗС №25 WOG у селі Ковирів Пустомитівського району Львівської області і з пістолета Стечкіна (який вилучили в неділю біля "Хати магната"), влаштував стрілянину, поклавши персонал на підлогу", - додав Москаль.

За його словами, правоохоронці, які тоді прибули на місце події, віддали Малковичу вилучений пістолет. А наступного дня Малкович та Окороков завдали вогнепальні поранення двом  громадянам біля нічного клубу "Ескалібур" у Києві.

"А 9 січня 2016 р. в с.Вижній Березів Косівського району Івано-Франківської області Малкович із застосуванням того ж пістолета Стечкіна влаштував стрілянину і застосував силу до шістьох мешканців села", - додав очільник ОДА.

Як повідомлялося раніше, 10 січня вранці п'ятеро чоловіків у камуфляжі влаштували бійку з застосуванням зброї. Пізніше керівництво ДУК "Правий сектор" підтвердило, що затримані – їхні бійці. Конфлікт, за заявою "ПС", міг статися на побутовому ґрунті. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація