МОЗ домовилося про термінові поставки в Україну препаратів проти грипу

МОЗ домовилося про термінові поставки в Україну препаратів проти грипу

Грип продовжує атакувати українців. / Фото: УНІАН

Крім того, у відомстві домовилися з Литвою про надання Україні ліків як гуманітарну допомогу.

Міністерство охорони здоров'я України домовилося з виробниками лікарських засобів щодо термінових поставок в Україну препаратів проти грипу.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", домовленість МОЗ отримало з "Таміфлю" - компанією ТОВ "Рош Україна" і "Реленца" (Zanamivir) – компанією ТОВ "Глаксосміткляйн Фармасьютікалс Україна".

Як повідомила у вівторок прес-служба МОЗ, компанія "Рош Україна" готова здійснити поставку 5 тис. упаковок "Таміфлю" протягом двох тижнів у міжнародній упаковці, і протягом 8-9 тижнів дозволеної в україномовній упаковці.

За інформацією ТОВ "Глаксосміткляйн Фармасьютікалс Україна", лікарський засіб "Реленца" буде в аптечній мережі та на складах дистриб'юторів із 18 січня 2016 року в кількості 1 124 тис. упаковок.

Крім того, МОЗ України провів переговори з урядом Литви про надання Україні як гуманітарну допомогу 2 тис. 443 упаковки препарату "Таміфлю" і 27 645 тис. упаковок "Реленци", які повинні надійти також протягом 2-3 тижнів.

"МОЗ України будуть вжиті всі необхідні заходи щодо забезпечення зазначеними лікарськими засобами, як медичних закладів, так і аптечної мережі", – йдеться в повідомленні.

Як повідомили 19 січня в Аптечній професійній асоціації України (АПАУ), в аптеках України достатньо противірусних та протигрипозних препаратів, дефіциту ліків для лікування грипу та ГРВІ немає.

Нагадаємо, станом на 19 січня у київських лікарнях перебувають 166 хворих на грип  та 434 – на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Водночас зареэстровано 51 летальний випадок.

Ситуація особливо загострилась наприкінці минулого тижня, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Йдеться про Київ, Київську область, Одесу, Ізмаїл, Кіровоград, Рівне, Херсон та інші.

Своєю чергою, міністерські чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується. Зокрема, показники захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції наразі не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні. "У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням.

П’ятдесят одна людина померла від грипу в Україні

П’ятдесят одна людина померла від грипу в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація