Мріяли служити в КОРДі та писали пророчі рядки. Ким були загиблі в Княжичах поліцейські

Мріяли служити в КОРДі та писали пророчі рядки. Ким були загиблі в Княжичах поліцейські

Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Майже в усіх лишилися вдови та діти-напівсироти.

У 29 років вдовою з двома маленькими синами стала дружина загиблого керівника відділка управління КОРД поліції Києва майора Віталія Валецького. У суботу її чоловік мав вихідний, але йому подзвонили і попросили взяти участь у допоміжній групі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми чекали, що зранку тато приїде так, як завжди", - зізнається жінка. Вона разом із чоловіком родом з Тернопільщини. Близькі розповідають, що теща звела молодій родині хату у місті Кременець, але вони обрали життя в Києві – торік будинок продали і купили квартиру в столиці. До цього майже 10 років прожили у гуртожитку, де Віталія згадують, як великого професіонала і патріота. Він їздив в АТО, бував під обстрілами у гарячих точках, але загинув на мирній Київщині від куль своїх.

Завтра родичам видадуть тіла двох загиблих поліцейських у перестрілці в Княжичах

Завтра родичам видадуть тіла двох загиблих поліцейських у перестрілці в Княжичах

Служити у спецпідрозділі КОРД за іронією долі мріяв і Сергій Орлов. Він – наймолодший серед загиблих, йому було лише 24 роки. Молодший інспектор Броварського райвідділка поліції охорони у соцмережі писав багато жартівливих статусів. Один із них, сентиментальний, "Казці бути!", залишив тиждень тому, коли випав перший сніг. Є на його сторінці і немов пророчий напис: "Ми живемо пліч-о-пліч зі смертю, і з цього знання черпаємо мужність". Він єдиний, хто не встиг одружитися. Дівчина Сергія у соцмережі пише: близькі називали його "Орлом" і згадує, як він часто казав, що "орли своїх не кидають".

Орлов дружив зі своїм колегою, теж із Броварів – 25-річним Євгеном Куртєвим. Старший сержант не дожив до свого дня народження місяць. Одружився чотири роки тому, у соцмережі викладав багато зворушливих світлин.

Єдиного сина Олександра Маніцу втратила киянка Світлана. Заплакана мати виносить з квартири його світлину. Каже, Саші було лише 27, стати поліцейським він мріяв зі шкільної парти, хоча мати не раз його відмовляла. "Я боялася. Дуже хороший, таких нема", - каже жінка. У лейтенанта Маніци напівсиротою залишився 4-річний син. Теща оплакує Сашу, як рідного сина

Ще один співробітник столичної Нацполіції Юліан Рудько загинув у 25. Він родом із Чернівецької області, два роки тому женився. Друзі кажуть, що його вагітна дружина вночі потрапила в лікарню.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ України назвали імена поліцейських, які загинули в перестрілці в Княжичах, що на Київщині. Список імен з фотографіями загиблих був опублікований на сайті відомства. Нардеп та радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що сім'ї загиблих отримають близько 700 тисяч гривень від держави.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація