Муженко розповів, як надалі комплектуватимуть українську армію

Муженко розповів, як надалі комплектуватимуть українську армію

Фото: УНІАН

У загальній кількості військовослужбовців на строковиків припадає 10%.

Українську армію продовжуватимуть комплектувати за змішаним принципом – за рахунок строковиків та контрактників. На сьогодні строковиків у Збройних силах – усього 10%.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

"Ми на сьогоднішній день ведемо мову про змішаний принцип комплектування. У нас є як військовослужбовці строкової служби, так і військовослужбовці служби за контрактом. І ми будемо продовжувати такий принцип комплектування, тому що нам необхідно, в тому числі, здійснювати підготовку резерву, який за необхідності буде поповнювати наші підрозділи, доукомплектовувати певні військові частини, які будуть вести відповідні бойові дії", – уточнив Муженко.

Також планують збільшити термін підготовки для військовослужбовців-строковиків із нинішніх двох місяців до трьох місяців. Для контрактників – буде два місяці.

"Теж, думаю, з наступного року ми перейдемо на більш тривалий термін підготовки (контрактників)", – зазначив начальник Генштабу.

Протягом 2014-2016 років військовослужбовцями-контрактниками стали 85 тисяч українців. Із них у 2016-му – 57 тисяч (у тому числі 6,5 тисячі офіцерів).

Водночас президент України Петро Порошенко сьогодні заявив, що з кінця жовтня 2016 року українська армію буде контрактною, пише "Українська правда".

"Багато політиків нам обіцяли протягом 15 років перехід на контрактну армію. Я наголошую, що з кінця жовтня українська армія стає контрактною, добровольчою. У нас немає ані дезертирів, ні тих, хто відмовляється служити", – наголосив глава держави.

Учора, 14 жовтня, міністр оборони Степан Полторак сказав, що після демобілізації останньої черги в зоні АТО залишаться тільки військовослужбовці за контрактом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація