МЗС назвало ув'язнення чотирьох кримчан репресіями проти кримськотатарського народу

МЗС назвало ув'язнення чотирьох кримчан репресіями проти кримськотатарського народу

Фото: Крим.Реалії

Дипвідомство жорстко засудило дії окупаційної влади.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з рішенням засудити чотирьох громадян України, незаконно заарештованих на початку 2015 року ФСБ РФ на окупованій території АР Крим за обвинуваченням в організації діяльності терористичної організації. Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

МЗС заявляє, що весь судовий процес є "яскравим свідченням триваючих репресій російської окупаційної влади по відношенню до кримськотатарського народу".

"Безпідставність судового рішення, ігнорування наданих захистом доказів про непричетність наших співвітчизників до терористичної діяльності, здійснення або планування будь-яких насильницьких дій, а також численні кричущі порушення в ході досудового слідства та судового процесу є переконливим доказом того, що українські громадяни стали політичними заручниками агресивної політики Росії проти України", - йдеться у заяві.

Відомство рішуче засудило цей крок та вимагає від Російської Федерації негайного скасування вироку.

Суд над кримчанами відбувався у Ростові-на-ДонуРуслана Зейтуллаєва засудили на 7 років колонії загального режиму, а Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов та Нурі Прімов отримали по п'ять років виправної колонії також загального режиму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація