МЗС радить українцям бути обачними під час Євро-2016 у Франції

МЗС радить українцям бути обачними під час Євро-2016 у Франції

Громадянам радять відслідковувати інформацію щодо заходів безпеки.

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянм України, які планують поїхати до Франції на час проведення Чемпіонату Європи з футболу бути особливо пильними у місцях масового скупчення людей.

Нагадаємо, що у зв'язку з терактами у Парижі у листопаді 2015 року на території Франції на час проведення Чемпіонату Європи з футболу та велоперегонів "Тур де Франс" продовжено термін дії режиму надзвичайного стану до 26 липня 2016 року.

"Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах країни, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків", - повідомили у МЗС.

Зовнішньополітичне відомство України рекомендує своїм громадянам мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в'їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання), підтвердження мети перебування у Франції.

"У період проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу та велоперегонів "Тур де Франс" громадянам України рекомендується виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць масового скупчення людей (футбольних фан-зон), відомих історичних пам'яток, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відслідковувати інформацію щодо заходів безпеки в місцях перебування", -  зауважили в МЗС.

Також відомство рекомендує громадянам заздалегідь планувати маршрути пересування країною. У випадку надзвичайної ситуації українцям слід невідкладно звертатися до посольства України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: emb_fr@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57.

Нагадаємо, у понеділок, 6 червня, СБУ повідомила про те, що запобігла 15 терактам у Франції, які планувались під час проведення Євро-2016. Українські спецслужби затримали на кордоні громадянина Франції. Іноземець намагався вивезти з України автомати, набої, протитанкові гранатомети та 125 кілограмів тротилу. Об'єктами нападу мали стати мечеть, синагога та держустанови Франції. Інший анонімний співрозмовник агенції Reuters, який представився чиновником, припустив, що Україна могла власноруч організувати інцидент задля власних інтересів.

Водночас прокурор французького міста Нансі заявив, що французький громадянин, якого затримали в Україні із арсеналом зброї, скоріше за все є контрабандистом, а не терористом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація