МЗС України висловило Росії протест та закликало звільнити Сущенка

МЗС України висловило Росії протест та закликало звільнити Сущенка

Фото: Reuters

Російський суд подовжив Сущенку арешт до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України висловлює Росії протест у зв'язку із рішенням суду щодо подовження арешту затриманого у Москві власного кореспондента "Укрінформу" в Парижі Роману Сущенку.

Про це речниця МЗС Мар'яна Беца повідомила у своєму Twitter.

"Політично вмотивована справа. Черговий заручник агресії РФ. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення Р.Сущенка",- заявила вона.

Нагадаємо, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці.  Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави". Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортове" виявили члени Громадської спостережної комісії (ГНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення.

Журналіст розповів членам ГНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником.

Раніше вже повідомлялося, що журналіста Романа Сущенка можуть обміняти на затриманого нещодавно в Рівному агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації.

Марк Фейгін закликав Францію терміново втрутитися в справу журналіста Сущенка

Марк Фейгін закликав Францію терміново втрутитися в справу журналіста Сущенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація