МЗС закликало українців утриматися від поїздок до Нової Зеландії через серію землетрусів

МЗС закликало українців утриматися від поїздок до Нової Зеландії через серію землетрусів

Фото: Reuters

Для тих, хто перебуває на території Нової Зеландії, МЗС нагадало правила поведінки під час землетрусу.

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматись від поїздок Нової Зеландії без нагальної необхідності. 

Про це пише Укрінформ.

"У зв'язку із загрозою підвищеної сейсмічної активності на території Нової Зеландії, МЗС України рекомендує громадянам України тимчасово (упродовж 2-3 тижнів) утриматись від поїздок до цієї країни Для тих, хто перебуває на території Нової Зеландії, МЗС нагадує правила поведінки під час землетрусу.

Наприклад, "якщо ви перебуваєте у приміщенні, перейдіть під балку, дверний отвір, або станьте біля несучої стіни; тримайтеся подалі від предметів, які можуть впасти і травмувати вас (гіпс, вікна, меблі, інші незакріплені предмети); обережно користуйтеся сходами: вони можуть бути пошкоджені; не користуйтеся ліфтом; враховуйте інші можливі наслідки землетрусу: руйнування мостів, оповзні, завали, витік газу і т.д.; якщо ви перебуваєте на вулиці, відійдіть від будівель, дерев, вуличних ліхтарів, ліній електропередач, а також від місць, де ви могли б потрапити під падіння предметів (зовнішнє оздоблення, плитка, рекламні щити тощо). Після землетрусу, у разі необхідності, надайте першу допомогу тим, хто цього потребує. Виходьте з будівель обережно, вдягнувши взуття для запобігання пораненню битим склом".

Нагадаємо, що раніше Нову Зеландію сколихнули три землетруси магнітудою 6,2; 7,8 та 6,5 з серією повторних поштовхів. 

Епіцентр підземних поштовхів знаходився приблизно за 90 км на північ-схід від міста Крайстчерч, яке сильно постраждало від землетрусу в 2011 році. Осередок землетрусу залягав на глибині 23 км Землетрус супроводжувалося серією повторних поштовхів. 

Через дві години після цього до берегів підійшла хвиля цунамі висотою приблизно 2,5 метра. Влада встигла попередити населення і попросила залишити узбережні території.

Через негоду чимало шкіл і підприємств у понеділок залишаються зачиненими. 

У Новій Зеландії сталися 2 потужні землетруси

У Новій Зеландії сталися 2 потужні землетруси

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація