На багатотисячному хабарі впіймався топ-менеджер полтавської філії "Укрексімбанку"

Хабарника заарештували під час оформлення продажу фабрики за заниженою ціною.

Правоохоронці затримали на хабарі одного з керівників та юрист-консульта полтавської філії "Державного експортно-імпортного банку України".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначають у відомстві, хабарники вимагали 60 тисяч доларів США від бізнесмена за укладання договору на продаж майна однієї з колишніх фабрик у Полтаві, яке перейшло у власність банка. Офіційну вартість комплексу за документами вони  знизили на суму хабара.

"Співробітники спецслужби спільно з Генеральною прокуратурою затримали працівників "Укрексімбанку" в центрі столиці під офісом нотаріуса, де вони оформлювали оборудку з продажу фабрики за заниженою вартістю", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження, зловмисникам оголосили підозру. Наразі триває досудове слідство.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому голові правління ВАТ "Банк Михайлівський" у вигляді двох місяців арешту із можливістю застави в розмірі 137,8 мільйонів гривень. За інформацією прокуратури, він, зловживаючи своїм службовим становищем, на основі незаконного договору перерахував 870 млн грн на рахунок фіктивного підприємства, що призвело до втрати платоспроможності банку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація