На Буковині від ускладнень грипу померли чоловік і жінка, їхня дитина в реанімації

На Буковині від ускладнень грипу померли чоловік і жінка, їхня дитина в реанімації

На Буковині від пневмонії померло подружжя / Фото: Reuters

Медики переконують, що загроза для життя 5-річної дівчинки вже минула.

На Буковині від пневмонії померло подружжя. Сиротами залишилося троє дітей, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чоловік з дружиною хворіли кілька днів, проте до лікарів не зверталися. Госпіталізували їх у критичному стані, коли медики вже були безпорадні.

У реанімації опинилася і їхня 5-річна донька. Двох старших дітей хвороба оминула, бо вони останнім часом жили у бабусі.

Водночас в обласній дитячій лікарні вже немає вільних місць. Медикам доводиться відправляти назад тих хворих діток, чий стан це дозволяє.

"Віділення наші переповнені інфекційні, три поверхи, три відділення. Поступає багато діточок. І ГРЗ, і пневмонія, і бронхіт", - каже завідувач приймальним відділенням обласної дитячої лікарні Ольга Сингаївська.

Із початку року до лікарень в області потрапило вже близько 15 тисяч буковинців. Переважна більшість – із застудою та грипом. Від пневмонії уже померло близько десяти людей.

Нагадаємо, після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип. За офіційними даними, жертвами вже стали щонайменше 72 особи. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається у Донецькій області. Так, у Краматорську 19 людей уже померли, ще понад 200 проходять лікування.

Ситуація особливо загострилась наприкінці минулого тижня, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки.

Своєю чергою міністерські чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується.

"У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням.

Кореспондент ТСН Олег Тудан

На Буковині від пневмонії померло подружжя

На Буковині від пневмонії померло подружжя

Повʼязані теми:

Наступна публікація