На Черкащині на земельних махінаціях погорів керівник "Агенції антикорупційних реформ"

"Антикорупціонер" був посередником однієї з сільських голів, разом із якою вони отримали щонайменше 5 млн гривень хабара.

На Черкащині викрили на хабарництві в особливо великому розмірі одну з сільських голів та голову правління громадської організації "Агенція антикорупційних реформ".

Про це заявив начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк, повідомили у прес-службі ГПУ.

За його словами, чиновниця за допомогою раніше судимого за корисливі злочини поплічника вимагала та отримала 184 тис. дол. (майже 5 млн грн) за вирішення питання щодо надання у власність та оренду земельних ділянок загальною площею 6,5 га.

"Особливого цинізму в діях посередника додає той факт, що він свою злочинну діяльність здійснював, прикриваючись посадою Голови правління громадської організації "Агенція антикорупційних реформ", - наголосив Гуцуляк.

Зловмисників затримали під час отримання ними частини неправомірної вигоди у сумі 170 тис. дол.

Наразі тривають обшуки за місцем проживання фігурантів та в їхніх автомобілях, правоохоронці вже вилучили документи та ймовірно підроблені печатки, що вказує на можливе існування інших епізодів оборудок. Триває комплекс слідчих та розшукових дій для встановлення усіх обставин злочину, а також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Зазначимо, у ГПУ не вказують імені глави правління "Агенції антикорупційних реформ", але, згідно з даними ЦВК, у 197 округу балотувався тільки один Микола Іванович – Ладан.

Нагадаємо, раніше на Черкащині на хабарі погорів головний ревізор фіскальної служби. Посадовця накрили у власному кабінеті під час отримання грошей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація