На Чернігівщині пожежа на полі перекинулася на торфовище

На Чернігівщині пожежа на полі перекинулася на торфовище

На Чернігівщині пожежа на полі перекинулася на торфовище

Вогнеборці впоралися із займанням і не дали полум'ю піти вглиб землі.

На Чернігівщині сталася пожежа на торфовищі. Вогонь охопив площу в три гектари, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Осередки займання торфу вже погасили. Рятувальники працювали три дні без відпочинку. Хоча пожежу вдалося ліквідувати, їдкий дим досі відчувається у повітрі. Дихати ним важко, починає боліти горло. Жителі прилеглого до торфовища села скаржаться на постійний головний біль і першіння в горлі.

На Чернігівщині палає 3 гектари торфовища

На Чернігівщині палає 3 гектари торфовища

За словами місцевих, спершу загорілася стерня, а вже від неї вогонь перекинувся на землю. Вигоріло понад два десятки гектарів поля. Люди підозрюють, що це був підпал. "Це був вечірній час. Загорянь у п'яти місцях на полі – ну, фізично неможливо, якщо до цього непричетна людина", - каже фермер-власник поля.

Офіційна така версія наразі не підтверджена. "Причина встановлюється", - запевнив в.о. керівника Козелецького районного відділу управління ДСНС України у Чернігівській області Олександр Горбач. Говорити про можливість підпалу він відмовився, посилаючись на відсутність у нього такої інформації.

Фахівці кажуть, що наслідки горіння – їдкий дим у повітрі – місцеві жителі відчуватимуть до першого дощу. До лікарень із скаргами на здоров'я внаслідок пожежі ніхто не звертався. Рятувальники наголошують, що загрози повторного загоряння немає. Однак для контролю ситуації та через спеку у полі залишилася чергувати одна машина ДСНС.

Торфовища на Чернігівщині палають не вперше. Два роки тому там зайнялося поле площею близько 120 гектарів. Пожежники працювали в цілодобовому режимі, однак вогонь пішов глибоко під землю.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація