На Дніпропетровщині чоловік залякував дітей бійців АТО і вимагав гроші за припинення терору

Правоохоронці затримали здирника.

На Дніпропетровщині чоловік залякував родини учасників АТО на Донбасі та вимагав у них гроші.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, мешканець Донецької області погрожував родинам бійців, а також застосовував зброю проти дітей.

"Він зухвало вистрілив у вікно квартири співробітника Служби безпеки, який нещодавно повернувся з району проведення АТО. При цьому покидьок свідомо обрав вікно дитячої кімнати, а потім зателефонував до нашого військового та "поцікавився", "не дует ли ребенку?". Діти у момент пострілу знаходились у кімнаті, на щастя, вони не постраждали", - розповіла Гітлянська.

Також речник СБУ повідомила, що зловмисник стріляв по вікнах квартири військового, який добровільно пішов захищати країну, а біля помешкання іншого учасника АТО підірвав гранату.

"За припинення терору злодій вимагав з кожної родини по 10 тисяч доларів. Він весь час переховувався, міняв телефони, але співробітники СБУ знайшли його протягом нетривалого часу та затримали", - додала вона.

Як зазначається, під час обшуку правоохоронці вилучили у зловмисника автомат з оптичним прицілом, гранату та набої різного калібру.

Наразі чоловіку "світить" від трьох до семи років позбавлення волі. У СБУ також перевіряють причетність затриманого до терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 9 лютого бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 8 лютого - 45 разів, 7 лютого - 61 раз, 6 лютого - 47 разів, 5 лютого - 84. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росію, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація