На Дніпропетровщині дитині пробило голову лезо з трактора-газонокосарки

На Дніпропетровщині дитині пробило голову лезо з трактора-газонокосарки

На Дніпропетровщині дитині пробило голову лезо з трактора-газонокосарки

Маленький хлопчик у реанімації обласної лікарні.

На Дніпропетровщині лезо від газонокосарки пробило наскрізь череп і мозок 4-річному хлопчику. Нині медики борються за його життя, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дитина була разом із батьками в машині. Родина приїхала на пляж. Раптом шмат металу пробив скло. "Хлопок. Крик старшої доньки. Повертаюся: моторошна картина. Фонтан крові по всій машині, дитина лежить із пробитою головою, з голови стирчить шматок залізяки", - розповів батько Василь Стулій.

Хлопчика доправили до лікарні Жовтих Вод, але там немає нейрохірурга. Стан дитини ледве стабілізували, щоб Данилко зміг витримати переїзд до Дніпра. В обласній дитячій лікарні його одразу доправили до операційної. "Самі ми навряд чи впоралися з цим, якби не наші колеги з лікарні Мечникова, котрі щодня мають справу з важкими пораненнями бійців, часто видаляють осколки. Їхня допомога була колосальною", - розповів завідувач відділенням нейрохірургії обласної дитячої лікарні Володимир Агафонов.

На Дніпропетровщині лезо від газонокосарки пробило наскрізь череп і мозок хлопчику

На Дніпропетровщині лезо від газонокосарки пробило наскрізь череп і мозок хлопчику

Ніж газонокосарки хірурги діставали чотири години. Він вилетів із трактора, котрий проїздив поряд із машиною, де були діти. Батько хлопчика обурений, що така небезпечна техніка могла працювати біля пляжу у селі Весела Іванівка. Це найпопулярніше місце відпочинку для жителів Жовтих Вод. "Відстань до відпочивальників, до води – максимум 50 метрів. Якщо 8 тисяч обертів, то на яку ж дальність може пролетіти шматок цього ножа?!", - каже він. "Тому трактористу я лише крикнув: моли Бога, щоб усе було добре. Товариш його дзвонив, пропонував допомогу, а супруга казала, що я урод, що я натворив біди, вбив свою дитину, і наробив ще їм біди", - розповів Василь Стулій.

У поліції вже встановили, що це був приватний трактор місцевого жителя. Чому сталася трагедія, нині шукають відповді експерти. "Слідство класифікувало цю подію як середньої тяжкості або тілесне ушкодження з необережності. В рамках розслідування будуть встановлені всі обставини, і, можливо, буде перекваліфікація", - пояснила речник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Нині Данилко у реанімації у медикаментозному сні. Медики вірять, що він житиме. "Зараз гострий період черепно-мозкової травми. Про якісь прогнози говорити дуже складно. Мова йде про те, щоби зберегти дитині життя", - пояснив завідувач відділенням реанімації обласної дитячої лікарні Олександр Лацинський.

Батьки чергують під реанімацією. Вони вірять, що Данилко витримає. Коли йому покращає, буде ще одна операція – вибиті кістки у черепі мають замінити титановими пластинами.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація